Palvelemme: Ma-Pe 9-18, La-Su 9-16
Avoinna joka päivä juhannukseen asti 🩷 Tervetuloa 🫶

Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu lähtee aina liikkeelle asiakkaan omista toiveista, tarpeista ja jopa unelmista. Jokainen pihasuunnitelma on yksilöllinen ja persoonallinen - asiakkaansa näköinen ja juuri kyseiseen pihaan varta vasten suunniteltu.

Pihasuunnittelun avulla viihtyisä piha

Haluatko pihan, jossa on tilaa? Ja ehkä ruusutarhan ja pienen ryytimaan? Ja muutaman omenapuun ja… Oma piha on täynnä erilaisia ideoita ja toiveita. Pihasuunnittelijamme auttaa sovittamaan pihaan tai puutarhaan liittyvät unelmasi toimivaksi ja viihtyisäksi kokonaisuudeksi.

Halusitpa helppohoitoisen paratiisin, jossa on mukava kellahtaa aurinkotuoliin tai vehreän tilkun, jossa viherpeukalosi pääsee oikeuksiinsa, suunnittelemme unelmiesi pihan kanssasi. Ammattilaisen tekemän pihasuunnitelman avulla pihan eri toiminnot grillaamisesta lasten leikkipaikkaan ja auton parkkitilaan löytävät oikeat paikkansa.
Piha voidaan toteuttaa myös tietyn teeman ympärille: kiinteistön henkeen sopivaa muotokieltä mukaellen, tiettyä värimaailmaa hyödyntäen tai tietyn puutarhataiteen tyylisuunnan mukaiseksi.

Miksi pihasuunnitelma kannattaa tehdä?

Pihasuunnittelu lähtee aina liikkeelle asiakkaan omista toiveista, tarpeista ja jopa unelmista. Jokainen pihasuunnitelma on yksilöllinen ja persoonallinen – asiakkaansa näköinen ja juuri kyseiseen pihaan varta vasten suunniteltu.

Pihasuunnittelussa tärkeää on tottakai myös realistisuus. Pihasuunnitelma huomioi pihan lähtökohdat ja maasto-olosuhteet; mitä pihapiiriin pystytään sijoittamaan ja mitkä kasvit menestyvät puutarhassa parhaiten.

Helpointa pihasuunnitelma on toteuttaa talon rakentamisvaiheessa; tällöin pihasuunnitelma pystytään tekemään yhtäaikaa muiden suunnitelmien kanssa, eikä pihassa ole vielä mitään muuta. Pihasuunnitelma voidaan kuitenkin tehdä myös kunnostusta kaipaavaan vanhaan pihaan. Kun koko piha suunnitellaan kerralla kuntoon, saadaan pihapiiristä luotua toimiva kokonaisuus, eikä jälkiä tarvitse myöhemmin korjailla.
Pihasuunnittelulla pystytään luomaan pihapiiristä toimiva kokonaisuus, joka on sekä kaunis että käytännöllinen. Hyvin tehty pihasuunnittelu takaa, että pihaa on tulevaisuudessakin helppo hoitaa ja mahdollisesti rakentaa eteenpäin.

Hyvin suunniteltu piha parantaa elämänlaatua; rentouttava pihapiiri lievittää stressiä, sekä luo paikan levähtää ja viihtyä. Toimivassa ja huolellisesti suunnitellussa pihassa on mukava viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha myös lisää kiinteistön arvoa. Monesti pihaan sijoitettu uurastus nostaa koko kiinteistön arvoa sijoitettua eurosummaa enemmän!

Ammattilaisen tekemä pihasuunnitelma

Savonpirkan pihasuunnitelmat toteuttaa aina alan ammattilainen.
Pihasuunnittelijamme osaa yhdistää asiakkaan toiveet ja tarpeet omaan asiantuntemukseensa. Näin löydetään pihaan parhaiten sopivat ja toimivat ratkaisut! Kun harrastelijapuutarhuri tietää mitä kasveja haluaa pihaansa istuttaa, ammattilaissuunnittelija näkee pihan kokonaisuutena.

Ammattilaisen tekemissä suunnitelmissa otetaan huomioon muun muassa tontin tilanjako, kiinteistön arkkitehtuuri, pihan valot ja varjot, kasvien menestyminen maaperässä sekä viranomaisasiat. Istutusten suunnittelu onkin vain pieni osa pihasuunnittelua.

Kun pihasi suunnitelman toteuttaa ammattilainen, voit olla varma, että kaikki halutut toiminnot sijoittuvat pihapiiriin luontevasti – eikä mitään jää puuttumaan. Lopputuloksena on esteettinen ja toimiva piha.

Näe suunniteltu pihasi ennakkoon

Savonpirkan pihasuunnittelijat tekevät pihasuunnitelmat visuaaliseen muotoon. Näin tiedät jo ennalta, miltä pihasi tulee näyttämään. Tietokoneen ruudulla erilaisten kasvien sovittaminen yhteen on helpompaa, minkä ansiosta lopputuloskin on taatusti mieluinen.
Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha myös lisää kiinteistön arvoa. Monesti pihaan sijoitettu uurastus nostaa koko kiinteistön arvoa sijoitettua eurosummaa enemmän!

Hinnoittelu:

Pihasuunnitelmaluonnos
Pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella.
Pihasuunnittelu tuntitöinä 75 € / h
(+ kilometrikorvaus 0,65 € / km)

Pihasuunnitelmaluonnos sisältää:

  • 2-5 kpl valokuvaluonnoksia sekä pohjakuvan
  • pihan toiminnot, kulkuväylät sekä kasvillisuusryhmät

Toteuta pihasi itse tai nauti valmiista

Ammattisuunnittelijasta on iso apu, vaikka haluaisitkin itse upottaa kätesi pihamaan multaan. Kun pihasuunnitelma on valmis, voit halutessasi toteuttaa pihasi kokonaan itse. Kun pihasuunnitteluun on panostettu, on valmis pihasuunnitelma helppo viedä käytäntöön. Hyvin suunniteltu on puoliksi istutettu!
Halutessasi autamme sinua pihasuunnitelman toteuttamisen eri vaiheissa. Voimme auttaa vaikkapa kaivuutöissä tai rakentaa muurit ja kiveykset puolestasi. Voit tutustua tarkemmin viherrakennuspalveluumme täällä.

Ja jos tahdot nauttia valmiista pihasta, toteutamme pihasuunnitelmat kokonaan puolestasi!
Savonpirkasta löydät kaikki tarvitsemasi taimet ja kasvit. Valikoimaamme kuuluu havu- ja lehtipuita, koriste- ja marjapensaita, perennoita, köynnöksiä sekä kesäkukkia. Jos suunnitelmaan sijoitettua kasvia ei löydy valikoimastamme, voimme tilata sen sinulle erikseen. Lue lisää taimipihastamme.
Pyydä tarjous alla olevalla lomakkeella.

Pyydä tarjous pihasuunnittelusta

Tarvitsetko kumppanin pihasuunnitteluun tai viherrakentamiseen?
Kerro yhteystietosi ja viestisi alla olevalla lomakkeella.
Olemme Sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!